LTS Flyfishing helpt de beginnende vliegvisser op gang te helpen binnen het vliegvissen. Als je wilt beginnen met vliegvissen kan dat best een "dingetje" zijn waar en hoe te beginnen. De basis is het werpen. We beginnen op een grasveld en gaan proberen of we jullie het "gevoel" kunnen laten krijgen dat het carbon geladen wordt en de lijn gaat lopen. 

 

Voor de materialen wordt gezorgd. En we brengen geen rommel mee. We vinden het echt zonde om te zien dat mensen op beurzen met hengels en lijnen weglopen die uiteindelijk in een hoek of op marktplaats terechtkomen omdat het aan de juiste begeleiding en insteek ontbrak. Materiaal is vaak "uit balans" dus dat zal nooit lekker werpen. Als de techniek dan ook nog niet in huis is zal het nooit wat worden. 

 

Ieder aspect dat jullie aangeven kan behandeld worden. Of het nu gaat om enkel- of dubbelhandig werpen, leaders, lijnen, reels, kleding of welke vliegen waar te gebruiken. Ons maakt het niet uit. Door onze jarenlange ervaring kunnen we uitleg geven over alles aspecten binnen de vliegvisserij.

 

Eind 90-er jaren begon ons vliegvis avontuur op het Oostvoornse meer. Dat was  in het begin niet makkelijk. Ik kan me nog herinneren dat ik door een ouwe baas - nee schuddend met een pet op - uit het water werd gehaald en hij zei tegen mij. "Dat werpen van jou gaat helemaal nergens over" !! Nou,...kun je het mee doen dan dacht ik toen. Maar hij had wel gelijk en nam daarna toch de moeite om me even een uurtje op sleeptouw te nemen en aanwijzingen te geven.

Kreeg ik aan het einde nog een paar vliegen in m,n knuisten gestopt en weg was ie. 

Uren maken ! Daar gaat het om. En als het even niet lukt. Take a break. Even opladen, Ctrl-Alt-Del en we gaan weer opnieuw door. De ene dag gaat het beter dan de andere.

 

Contact ons gerust op lts.flyfishing.bnlx@gmail.com. Vertel ons wat je wilt en we maken een passend plan.

Het is leuk om te zien dat mensen uiteindelijk die vliegenlijn eruit krijgen en het wordt nog leuker als ze er vis mee gaan vangen.